مساعده چیست؟ نحوه ثبت سند مساعده حقوق در حسابداری
فوریه 19, 2024حد نصاب معاملات به چه منظور است؟
فوریه 19, 2024در این مقاله می خوانید:
آموزش تصویری تهیه و ارسال اینترنتی لیست بیمه کارمندان
به ازای تمامی افرادی که سوابق کاری شان بصورت ماهیانه در اختیار بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرد، مبلغی به عنوان حق بیمه تامین اجتماعی جهت استفاده از مزایای این سازمان پرداخت می گردد، ۲۳ درصد این مبلغ توسط کارفرما و ۷ درصد توسط کارگر پردداخت می شود.
کارفرمایان ظرف مدت ۱۵ روز بعد از شروع کسب و کار می بایست اقدامات لازم برای ارائه مدارک لازم به شعب تامین اجتماعی و دریافت کد کارگاهی ارائه نمایند. بعد از بازرسی و دریافت کد کارگاهی نام کاربری و رمز عبور صادر می شود که برای طی کردن عملیات و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی از طریق اینترنت مورد نیاز می باشد. تمامی کارکنان نیز که کد بیمه و یا سوابق بیمه ای نداشته اند با مراجعه به شعب تامین اجتماعی و ارائه مدارک هویتی اقدام به دریافت کد بیمه می کنند.
لیست بیمه چیست و انواع آن کدامند؟
لیست بیمه عبارتست از سوابق ماهیانه کاری هر شخص که در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار می گیرد. لیست بیمه شامل مشخصات فردی هر شخص بیمه شده به همراه اطلاعات کارگاهی است که اقدام به بیمه نموده است.
دو نوع لیست بیمه وجود دارد: ۱- بیمه تامین اجتماعی اجباری ۲- بیمه تامین اجتماعی خویش فرما
در رابطه با بیمه اختیاری و مشاغل ازاد و مزایای هر کدام در مقاله بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد به طور کامل توضیح داده شده است. لذا در این مقاله به نحوه و ارسال لیست بیمه می پردازیم.
دانلود و آموزش نرم افزار تهیه لیست بیمه
سازمان تامین اجتماعی با ارائه نرم افزار تهیه لیست بیمه، این امکان را به متقاضیان می دهد که خروجی اطلاعات بیمه ای خود را بصورت CD به شعبه مربوطه تحویل دهند و یا فایل که بر روی سایت samt.tamin.ir بارگذاری کنند. برای استفاده از نرم افزار لازم است:
- ابتدا برای دانلود نرم افزار باید به ادرس www.tamin.ir مراجعه نمایید.
- نصب و راه اندازی ان بسیار ساده است که بعد از نصب و راه اندازی نرم فزار را باز می کنید و در قسمت اطلاعات پایه مشخصات کارگاه را انتخاب می کنید. بر روی دکمه جدید کلیک نمایید و اطلاعات را بطور دقیق وارد نمایید.
- در مرحله بعد از همان منو اطلاعات پایه ، مشخصات کارکنان را انتخاب می کنید و روی گزینه جدید کلیک کرده و اطلاعات و مشخصات کارکنان را وارد نمایید
- در منو عملیات ، گزینه لیست ماهانه را انتخاب نمایید.
- روی گزینه جدید کلیک نمایید، بیمه ماهانه و حق بیمه در این مرحله مشخص کنید.
- در ادامه لازم است ریز کارکرد که شامل روزهای کاری بیمه شده است را وارد کرده و دستمزد روزانه هر فرد را ثبت کنید. و از این فرم خارج شوید
- برای دریافت خروجی ، بر روی تهیه دیسکت که در فرم لیست ماهانه می باشد کلیک نمایید
- خروجی را همانطور که در بالا به ان اشاره شده است هم می توان بصورت حضوری توسط یک CD در اختیار شعبه تامین اجتماعی قرار دهید و یا از طریق پرتال samt.tami.ir بر روی وب سایت بارگذاری کنید.
نحوه تهیه لیست بیمه تامین اجتماعی
وجوه مبنای کسر حق بیمه نباید از حداقل مزد که هر ساله از طرف شورای عالی کار اعلام میشود کمتر و از حداکثر حقوق مبنای کسر حق بیمه، که هفت برابر حداقل دستمزد است و توسط این شورا مشخص میشود، بیشتر باشد. حق بیمه یکی از کسورات حقوقی می باشد. با توجه به نوع بیمه می بایست حق بیمه محاسبه و کسر گردد. مبلغ حق بیمه باید به حساب تامین اجتماعی واریز گردد. برای محاسبه حق بیمه لازم است تمام مزایای نقدی و وجوه دریافتی که بصورت مستمر بصورت نقدی و غیر نقدی در ازای ساعت کاری به کارگر پرداخت می شود، در محاسبه حق بیمه لحاظ گردد بجز موارد زیر:
- حق اولاد
- حق سنوات
- کمک هزینه مسکن و بن کارگری در روزهای بیماری
- بازخرید مرخصی
- فوق العاده ماموریت
- هزینه سفر
- پاداش
- عیدی
- حق شیر
- حق تضمین
با توجه به مطالبی که قبلا به ان اشاره شده است، حق بیمه برابر ۳۰ درصد حقوق و دستمزد فرد بیمه شده می باشد، ۷ درصد سهم بیمه شده و ۲۰ درصد ان سهم کارفرما و ۳ درصد بیمه بیکاری که سهم کارفرما می باشد، می بایست پرداخت گردد. ۷ درصد سهم کارگر در کسورات حقوقی لحاظ می گردد و هر ماه از حقوق کسر می شد و ۲۳ درصد به عنوا هزینه های کارفرما در هزینه ها ثبت می شود. چند نکته در ادامه حائز اهمیت است که به توضیج مختصری در رابطه با ان بسنده می کنیم.
- در مواردی که کارگر به مشاغل سخت و زیان اور مشغول باشد ۴ درصد اضافه تر یعنی ۲۷ درصد سهم کارفرما می شود. این ۴ درصد مستمری کارهای سخت و زیان آور می شود. (حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور)
- برای کارآموزان می بایست با توجه به دریافتی بیمه رد شود، که حق بیمه ان از بیمه حداقل مزد نباید کمتر باشد. درصورتیکه دریافتی کارآموز کمتر از حداقل دستمزد باشد این ما به التفاوت از طریق کارفرما می بایست پرداخت گردد.
- جانبازان دارای معافیت پرداخت حق بیمه سهم کارگر می باشد.
- جهت حمایت از کازگاهها با تعداد پرسنل کم (کمتر از ۵ نفر) تنها لازم است ۷ درصد سهم بیمه کارگر و ۳% سهم بیمه کارفرما پرداخت گردد و کارفرما از پرداخت ۲۰% معاف است. (آیین نامه اجرایی تبصره ۵ قانون معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمای کارگاه ها به میزان ۵ نفر کارگر)
بیشتر بخوانید : سنوات چیست؟
نحوه رد کردن و ارسال بیمه تامین اجتماعی اینترنتی
در سال های اخیر، سازمان تامین اجتماعی جهت تسهیل فرایند تهیه لیست بیمه و حذف مراجعه حضوری، اقدام به راه اندازی سامانه کرده است که در این سامانه تسهیلاتی برای ارسال لیست بیمه بصورت انلاین و فرایند های پرداخت تعبیه شده است. برای استفاده از سامانه لازم است به ادرس www.tamin.ir مراجعه نمایید و لیست بیمه خود را بصورت انلاین ارسال کنید.
قبل از استفاده انلاین از سامانه کارفرما می بایست با مراجعه به شعب تامین اجتماعی کارگاه خود می بایست فرم مربوط به استفاده از سامانه را تکمیل کرد و در انتها تعهد نامه ارسال لیست حقوق و دستمزد از طریق اینترنت را امضا نماید. در ادامه این فرایند نام کاربری و رمز عبوری جهت استفاده از سامانه در اختیار کارفرما قرار می گیرد.
نمونه لیست بیمه تامین اجتماعی
شما می توانید یک نمونه از لیست بیمه تامین اجتماعی را در زیر مشاهده نمایید. این لیست از خروجی نرم افزار تامین اجتماعی گرفته شده است.
نحوه پرداخت لیست بیمه تامین اجتماعی اینترنتی
همانطور که در بالا به آن اشاره شد امکان رد کردن بیمه تامین اجتماعی از طریق اینترنت به ادرس samt.tamin.ir فراهم است که در ادامه به توضیح کاملی در مورد ان می پردازیم. لازم به ذکر است همانطور که در انتهای مقاله به ان اشاره می کنیم با نرم افزار حقوق و دستمزد میزان امکان تهیه خروجی بیمه بطور اتوماتیک در انتهای هر ماه وجود دارد.
۱. در مرحله اول می بایست با نام کاربری و رمز عبوری که در نتیجه مراجعه حضوری و درخواست ثبت اینترنتی حق بیمه نموده اید وارد پرتال شوید. که عمولا نام کاربری کدملی کارفرما می باشد.
۲. در منو عملیات لیست بیمه بر روی گزینه بارگذاری لیست بیمه کلیک نمایید.
۳. تمام اطلاعات کارگاهی شما نمایش داده می شود. بر روی دکمه بارگذاری کلیک نمایید.
۴. تمامی اطلاعات دستمزد مبلغ حق بیمه و سایر موارد را در این مرحله چک کنید تا از صحت اطلاعات اطمینان پیدا کنید. سپس گزینه ارسال به شعبه را بزنید. ثبت اولیه به رنگ ابی است. امکان حذف آن در این قسمت وجود دارد.
۵. در منو عملیات لیست بیمه بر روی مشاهده فهرست لیست ها بزنید.
۶. در صورت مشاهده وضعیت درخواست بصورت تایید نهایی روی ذره بین کلیک کرده و در مشاهده اطلاعات لیست برگه پرداخت را دریافت نمایید. در وضعیت پردازش اطلاعات تا ثبت نهایی چند دقیقه زمان میبرد. در صورت بروز مشکل می توانید با شماره ۰۲۱۱۴۲۰ تماس بگیرید. در صورتی که در فایل شما مشکلی باشد ثبت نهایی نمی شود و شما می بایست مجددا فایل را اصلاح نمایید.
۷. برگه پرداخت را می توانید دانلود و یا پرینت کرده و از طریق شناسه پرداخت اقدام به پرداخت حق بیمه نمایید.
۸. برای پرداخت از طریق درگاه اینترنتی و اینترنت بانک های رفاه، تجارت و ملت، دستگاه های ATM و تلفن بانک رفاه و یا دستگاه POS بانک رفاه وجود دارد. می توانید بصورت حضوری به یکی از بانک های شعب رفاه صادرات ملت کشاورزی تجارت و سپه مراجعه و بصورت حضوری پرداخت را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: حسابداری تلفیقی چیست؟
جریمه عدم ارسال لیست بیمه
تمامی کارفرمایان جهت پرداحت حق بیمه و ارسال لیست ۳۰ روز بعد از اتمام ماه فرصت دارند یعنی تا اخرین روز ماه بعد فرصت دارند تا اقدام به ارسال لیست نمایند در غیر اینصورت جریمه نقدی می شوند.
- در صورت ارسال نکردن لیست بیمه معادل ۱۰ درصد مبلغ حق بیمه
- در صورت پرداخت نکردن قسمتی از بیمه و یا تمام حق بیمه مشمول ۲ درصد تمام یا کسری از بدهی قطعی به ازای هر ماه تاخیر
استعلام سابقه بیمه تامین اجتماعی با کد ملی
در حال حاضر استعلام سوابق بیمه بصورت حضوری و اینترنتی میسر است.
- استعلام حضوری: از طریق کارت ملی و دفترچه بیمه با حضور در شعب کارگزاری های تامین اجتماعی می توانید استعلام سوابق بیمه ای خود را دریافت نمایید.
- استعلام اینترنتی: با ثبت نام و ورود به ادرس https://account.tamin.ir/auth/login می توانید تمامی سوابق بیمه ای خود را ملاحظه نمایید. نام کاربری شما شماره کارت ملی تان هست و رمز عبور را موقع ثبت نام مشخص می کنید.
ارسال لیست بیمه با نرم افزار حقوق و دستمزد میزان
نرم افزار حقوق و دستمزد میزان در پایان هر ماه بصورت اتوماتیک لیست بیمه را اماده سازی می کند و تنها لازم است خروجی مورد نظر را در سایت تامین اجتماعی اپلود کنید.
در پایان هرماه فهرست حقوقی کارکنان با توجه به سوابق کاریشان طی ماه در اختیار قرار می گیرد. با کلیک بر روی دکمه تهیه دیسکت بانک فایل های خروجی مطابق با استانداردهای تامین اجتماعی آماده سازی می شود و تنها لازم است که بر روی سایت تامین اجتماعی بارگذاری گردد.
دریافت PDF مقاله: ارسال لیست بیمه، آموزش تهیه و ارسال لیست بیمه کارمندان
سوالات متداول | لیست بیمه تامین اجتماعی
آیا ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی برای کارفرمایان الزامی است؟
بله، ارسال لیست بیمه به صورت ماهانه برای تمامی کارفرمایان الزامی است. عدم ارسال به موقع یا عدم پرداخت حق بیمه منجر به جریمه و مشکلات قانونی میشود.
مهلت ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی تا چه تاریخی است؟
مهلت ارسال لیست بیمه کارمندان و پرداخت حق بیمه معمولاً تا پایان ماه بعد است. کارفرمایان باید حتماً پیش از این تاریخ اقدام به ارسال و پرداخت کنند.
در صورت اشتباه در اطلاعات لیست بیمه، چگونه میتوان آن را اصلاح کرد؟
برای اصلاح اطلاعات، کارفرما باید از طریق سامانه تامین اجتماعی درخواست اصلاح بدهد و مدارک مورد نیاز را ارائه کند. در مواردی هم میتوان با مراجعه حضوری به شعبههای تامین اجتماعی درخواست اصلاح کرد.
جریمه عدم ارسال لیست بیمه به موقع چقدر است؟
جریمه عدم ارسال لیست بیمه برابر با 2 درصد از مجموع حق بیمه قابل پرداخت در هر ماه است که بهصورت روزانه محاسبه میشود و تا زمان پرداخت اصل حق بیمه ادامه دارد.
آیا امکان ارسال لیست بیمه بدون استفاده از نرمافزارهای خاص وجود دارد؟
خیر، برای ارسال لیست بیمه به صورت الکترونیکی باید از نرمافزارتایید تامین اجتماعی یا نرمافزارهای حقوق و دستمزد استفاده شود. این نرمافزارها به فرمتهای مورد نیاز سازمان تنظیم شدهاند. پیشنهاد ما نرم افزار حقوق و دستمزد میزان است.
چگونه می توان سابقه بیمه تامین اجتماعی را استعلام کرد؟
با مراجعه به سامانه استعلام سوابق بیمه تامین اجتماعی و وارد کردن کد ملی و شماره بیمه میتوان سوابق بیمه را به صورت آنلاین مشاهده کرد.
آیا استفاده از نرم افزارهای حقوق و دستمزد برای ارسال لیست بیمه مزیتی دارد؟
بله، نرمافزارهای حقوق و دستمزد مانند نرمافزار میزان میتوانند به سادهسازی فرآیند تهیه و ارسال لیست بیمه کمک کنند. این نرمافزارها معمولاً امکاناتی همچون محاسبه خودکار حق بیمه، ایجاد لیست و تهیه خروجی سامانه تامین اجتماعی را دارند.
چه مدارکی برای ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی نیاز است؟
برای ارسال لیست بیمه ، نیاز به اطلاعات شغلی و حقوقی کارکنان ، اطلاعات شناسنامهای و کد ملی و همچنین پرداخت ماهانه حق بیمه است.
آیا لیست بیمه فقط مخصوص کارکنان رسمی است؟
خیر، لیست بیمه شامل تمامی کارکنان شامل کارکنان رسمی، قراردادی و پارهوقت میشود. همه افرادی که به صورت قانونی مشغول به کار هستند و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند، باید در لیست بیمه ثبت شوند.
در صورت وجود اشکال در سامانه تامین اجتماعی، آیا روش دیگری برای ارسال لیست بیمه وجود دارد؟
در صورت عدم دسترسی به سامانه اینترنتی ، میتوانید به صورت حضوری به شعبه تامین اجتماعی مراجعه کرده و نسبت به ارسال لیست بیمه اقدام کنید.