سامانه مودیان مالیاتی چیست؟ + آموزش ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی
فوریه 21, 2024فرار مالیاتی چیست؟ | جریمه و مجازات فرار مالیاتی در ایران
فوریه 24, 2024مقدمه
یکی از دغدغه های اصلی صاحبان کسب و کار فروشگاهی داشتن یک نرم افزار فروشگاهی خوب با پشتیبانی قوی است که بتواند فعالیت های مجموعه را سریع تر و روان تر انجام دهد و همچنین بتواند به صورت آنی گزارش هایی همچون میزان کامل خرید ها و فروش ها ، موجودی کالا ها و میزان سود و زیان در اختیار کاربران قرار دهد.
بنابراین در این مقاله از سایت میزان قصد داریم انواع نرم افزار های حسابداری فروشگاهی و ویژگی های یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی خوب را برایتان توضیح دهیم.
در این مقاله می خوانید:
آشنایی با نرم افزار حسابداری فروشگاهی و مزایای آن
نرم افزار حسابداری فروشگاهی چیست؟
به مجموعه فعالیت هایی همچون ثبت و صدور فاکتور، برسی خرید ها و فروش ها و همچنین محاسبه سود و زیان در یک مجموعه فروشگاهی، حسابدری فروشگاهی می گویند که به مرور زمان در طی سال های گذشته با بزرگتر شدن و متنوع شدن کالاهای فروشگاه ها، جهت تسریع شدن و روان تر شدن این مجموعه فعالیت ها نرم افزار های حسابداری فروشگاهی به کار آمدند.
این نرم افزارها معمولا در قسمت صندوق فروشگاه که کالا ها در آن قسمت فروخته می شود استفاده می شوند و معمولا می توانند به صورت شبکه نیز به یکدیگر متصل شوند. همچنین این نرم افزار ها با توجه به قابلیت هایی که دارند می توانند گزارش هایی همچون فاکتور های خرید و فروش ثبت شده، قیمت به روز خرید کالاها ، اسامی مشتریان و همچنین خرید های انجام شده توسط این افراد، سود و زیان و … را به کاربران بدهد.
اهمیت استفاده از نرم افزار فروشگاهی
صرفه جویی در زمان :
با استفاده از نرم افزار فروشگاهی دیگر لازم نیست به ثبت و دسته بندی اطلاعات به صورت سنتی بر روی کاغذ بپردازید و برای جست و جو و پیدا کردن اسناد و اطلاعات مورد نظر خود فقط کافیست از طریق منوی گزارشات اطلاعات مربوطه رو در کمتر از چند ثانیه تایپ و کلیک نمایش را بزنید تا تمامی گزارش های مورد نیاز شما را به تفکیک برایتان نمایش دهد.
محاسبه آسان و گزارش گیری دقیق :
به عنوان مثال یکی از مواردی که همواره نیاز به گزارشگیری دقیق و بدون خطای انسانی دارد، محاسبه میزان مالیات معاملات انجام شده کسب و کار هاست. بنابراین استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی می تواند به دلیل داشتن سیستم محاسبه دقیق و کامپیوتری خود به آسانی و در سریع ترین زمان ممکن گزارشات مورد نظر را تهیه و ارائه نماید.
صدور اسناد و به روز شدن اطلاعات به صورت خودکار
در نرم افزار های حسابداری فروشگاهی تمامی مقادیر، اسناد، فاکتور ها، سفارشات و گزارشات به صورت اتوماتیک محاسبه و ثبت می شوند بنابراین به دلیل خودکار بودن تمامی عملیات ها، تمامی اطلاعات مورد نظر کاربر همیشه از پیش محاسبه شده و به روز خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم، با مطالعه قابلیتها و امکانات نرم افزار حسابداری، با این نرم افزار از مجموعه نرم افزارهای میزان بیشتر آشنا شوید.
مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی
استفاده از نرم افزار های فروشگاهی با مزیت های بسیاری همراه است. برخی از این مزیت ها عبارت اند از :
سرعت و دقت در محاسبات :
به دلیل سیستماتیک شدن عملیات ها و حذف تمامی ثبت اسناد و محاسبات به صورت سنتی و دستی، استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی باعث می شود که هم محاسبات خرید و فروش سریع تر انجام شود و هم از خطاهای انسانی که معمولا به دلیل بی دقتی و دستی بودن عملیات ها به وجود می آید جلوگیری شود تا پرسنل وقت بیشتری داشته باشند و بتوانند به مشتریان بیشتری خدمات رسانی کنند.
صرفه جویی در زمان و هزینه :
نرم افزار حسابداری فروشگاهی می تواند از جهت کامپیوتری کردن محاسبات انجام شده بر روی کاغذ برای ثبت عملیات ها وگزارشات ، در زمان و هزینه های شرکت ( مقدارکاغذ مصرف شده ، میزان زمان کارکرد کارکنان و … ) صرفه جویی کند.
همچنین به دلیل دارا بودن قابلیت استفاده از انواع بارکد خوان ها و دستگاه های کارت خوان توسط نرم افزار های فروشگاهی، عملیات ثبت و جست و جو محصولات + ثبت فاکتور تسریع می یابد و دیگر نیازی به شمارش دستی و وارد کردن مبلغ فاکتور بر روی دستگاه های کارت خوان وجود ندارد.
سرعت و سهولت در انبارگردانی :
همانطور که قبلا گفته شد به دلیل کامپیوتری بودن تمام عملیات ها انجام فعالیت هایی همچون ثبت و صدور فاکتور، جست و جوی کالا ها ، گزارشگیری و … از سرعت و دقتی بسیار بالایی برخوردار است. این امر نیز برای فعالیتی همچون انبارگردانی نیز صادق می باشد. در نرم افزار حسابداری فروشگاهی کاربر می تواند از طریق خود نرم افزار اقدام به چاپ برگه های شمارش انبارگردانی و یا تگ های انبارگردانی به صورت های مختلف کند و در ادامه از طریق دستگاه های بارکدخوان و آن تگ های انبارگردانی اقدام به شمارش کالاهای موجود در انبار خود کند. در نهایت بعد از اتمام شمارش و وارد کردن مقدار شمارش شده به درون نرم افزار، به صورت خودکار نرم افزار برای کاربر نشان می دهد که تا به امروز انبار وی چه مقدار کسری و یا چه مقدار مازاد داشته و همچنین چنان چه کاربر مایل بود می تواند مقدار موجودی انبار خود را به سال مالی جدید نیز انتقال دهد.
بیشتر بخوانید: قرائن و ضرایب مالیاتی
امکانات نرم افزار حسابداری فروشگاهی
یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی مناسب می بایست امکانات زیر را داشته باشد :
- تعریف نامحدود کالا با امکان طبقه بندی
- امکان بروزرسانی گروهی قیمت فروش کالا با فایل اکسل
- تعیین نقطه سفارش برای هر کالا و آلارم قبل از تمام شدن موجودی
- امکان تعیین درصد سود فروش و بروز شدن خودکار مبلغ فروش کالا با ثبت فاکتور خرید
- گزارش سود و زیان فروش کالا – سود و زیان هر فاکتور
- گزارشات کاردکس و موجودی کالا
- امکان تعریف بارکد کالا و کار با تمام دستگاه های بارکدخوان (کابلی، بیسیم، حافظه دار و..)
- کارکرد با بارکد ترازو های دیجیتال
- اتصال به دستگاه کارتخوان بانکی و ارسال خودکار مبلغ فاکتور به دستگاه و چاپ فاکتور پس از تراکنش موفق و…
- امکان تعریف خریدار و فروشنده و گزارش مانده حساب ها و گردش حساب
- امکان تعیین دسترسی عملیاتی برای کاربران (دسترسی به حذف و اصلاح و افزودن)
- امکان بک آپ گیری خودکار با هر بار خروج از نرم افزار (قابل تنظیم جهت گرفتن در فضای ابری).