کدینگ حسابداری چیست؟ انواع و سطوح کدینگ حسابداری
فوریه 19, 2024لیست بیمه چیست؟ آموزش تهیه و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی
فوریه 19, 2024مساعده به عنوان بخشی از حقوق کامندان است که قبل از موعد پرداخت حقوق در صورت درخواست کارکنان پرداخت می گردد. در این مقاله با مفهوم مساعده، شرایط پرداخت مساعده، مبلغ مساعده و نحوه ثبت سند مساعده حقوق در نرم افزار حقوق و دستمزد آشنا خواهید شد.
فهرست مطالب:
مساعده چیست؟
مساعده حقوق به قسمتی از حقوق پرسنل اتلاق می گردد که قبل از موعد پرداخت حقوق، در صورت درخواست کارمندان پرداخت می گردد. لذا می بایست مبلغی را که به عنوان مساعده در ماه پرداخت شده است در پایان ماه و هنگام محاسبه حقوق از مبلغ حقوق کسر گردد. مساعده در ازای درخواست کارکنان ارائه می شود و در پایان هر ماه از حقوق کسر می گردد.
شرایط پرداخت مساعده حقوق
برخی از سازمان ها با مشخص نمودن سقف پرداخت برای مساعده و گذاشتن شرایطی مانند پرداخت نکردن مساعده در ماه اول شروع به کار از اتفاقات احتمالی نظیر پرداخت مساعده بیشتر از حقوق پرسنل پیشگیری می کنند.
- معمولا” شرکتها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد را مساعده میدهند دلیل آن هم به این است که کارگر ممکن است بعداز مساعده ترک کار کند و طلبی هم نداشته باشد.
- کارگر یا کارمند وام یا سایر کسورات مثل بیمه – مالیات و… نیز از حقوق وی کسر میشود که اگر رقم مساعده بالا باشد خالص پرداختی وی منفی خواهد شد و این مسئله مشکل ساز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: حسابداری تلفیقی چیست؟
مبلغ مساعده حقوق چقدر است؟
مبلغ مساعده حقوق مطابق با ضوابط شرکت تعیین می گردد. همانطور که در بالا به ان اشاره شد، مبلغ مساعده نباید از حقوق دریافتی کارمندان بالاتر رود یا بیشتر از میزان طلبشان از سازمان مساعده دریافت کنند. چرا که با ترک کار پرسنل، سازمان ضرری نبیند. البته برای شرکت های خصوصی هیچ مصوبه ای در این مورد وجود نداردو تعیین کننده مدیریت یک سازمان می باشد.
نحوه محاسبه مساعده حقوق
مساعده حقوق از جمله کسورات توافقی می باشد. این کسورات با توافق بین کارگر و کارفرما در زمان تهیه لیست حقوق و دستمزد از حقوق کارگران کسر می گردد که مساعده از جمله این کسورات می باشد. مساعده در اصل طلب سازمان از پرسنل خود می باشد که می بایست در زمان پرداخت حقوق تسویه گردد.
بیشتر بخوانید: مالیات انحلال شرکت
نمونه فرم درخواست مساعده حقوق
درخواست مساعده بصورت مکتوب اعلام می شود که در ادامه می توانید چند نمونه ازفرم درخواست های کتبی مساعده را بینید:
متن درخواست مساعده
در صورت عدم وجود فرم درخواست مساعده و نیاز به نگارش متن میتوانید از نمونه های زیر جهت درخواست مساعده استفاده نمایید.
نمونه متن درخواست مساعده 1:
مدیریت محترم [نام شرکت]
با سلام و احترام
اینجانب [نام شما]، کارمند بخش [نام بخش یا دپارتمان]، به دلیل مشکلات مالی که اخیراً با آن مواجه شدهام، تقاضای مساعده به میزان [مقدار مورد نظر] از حقوق ماهیانه خود را دارم. با توجه به نیاز فوری اینجانب، لطفاً در صورت امکان همکاری لازم را مبذول فرمایید.
پیشاپیش از حسن توجه شما سپاسگزارم.
با احترام
[نام و نام خانوادگی]
[سمت شما]
نمونه متن درخواست مساعده 2 :
مدیریت محترم [نام شرکت]
با سلام و عرض ادب
به دلیل بروز مشکلات مالی ناگهانی، از شما خواهشمندم مبلغ [مقدار مورد نیاز] را به عنوان مساعده از حقوق ماهیانه اینجانب در نظر بگیرید. امیدوارم که این درخواست در سریعترین زمان ممکن مورد توجه قرار گیرد.
با سپاس فراوان
[نام و نام خانوادگی]
[سمت]
نمونه متن درخواست مساعده حقوق 3 :
مدیریت محترم [نام شرکت]
با سلام
احتراماً، به استحضار میرساند به دلیل شرایط پیشآمده و نیاز فوری به مبلغی از حقوق خود، خواهشمندم مساعدهای به مبلغ [مبلغ مورد نظر] برای اینجانب در نظر گرفته شود. امیدوارم با توجه به وضعیت اینجانب، بتوانید در این زمینه همکاری فرمایید.
با تشکر
[نام شما]
[سمت و بخش]
دستورالعمل پرداخت مساعده حقوق
فرآیند پرداخت مساعده بصورتی است که درخواست مساعده از طریق کارکنان صادر می شود، در صورت تایید قسمت مالی جهت پرداخت مساعده، مطابق با ایین نامه و یا شرایط شرکت مبلغی به عنوان علی الحساب حقوق و یا مساعده به شخص پرداخت می گردد. طبق ماده ۴۵ قانون کار کارفرما فقط در مواردی می تواند از مزد کارگر کسر کند، که کارفرما بعنوان مساعده وجهی به کارگر داده باشد. البته موارد دیگری نیز هستند که خارج از بحث این مقاله می باشد و به ان پرداخته نمی شود.
بیشتر بخوانید: چگونگی ثبت حسابداری حقوق و دستمزد
تفاوت علی الحساب حقوق با مساعده چیست؟
مساعده در اصل علی الحساب حقوق است که به کارمندان پرداخته می شود و در پایان هر ماه مبلغ ان صفر می گردد. البته این علی الحساب حقوق چون در فرمت مساعده پرداخت می شود دارای ضوابط مخصوص و شرایط پرداخت مقرری می باشد. مساعده را به عنوان پیش پرداخت نمی توان عنوان کرد چرا که پیش پرداخت در مواردی می باشد که تبدیل به کالا و یا خدمات باشد. و پیش پرداخت قبل از شروع خدمات می باشد و این در حالی است که مساعده بعد از گذراندن مدت زمانی به عنوان کار در یک محل داده می شود.
ویدئو آموزش مساعده و سند حسابداری مساعده
نحوه ثبت سند مساعده در نرم افزار حقوق و دستمزد میزان
ثبت طی ماه به عنوان مساعده در سرفصل ها حساب های دریافتنی لحاظ می شود(این کار جهت تفکیک طلب های تجاری و غیر تجاری صورت می گیرد) و در ستون بدهکاران قراردارد. بنابراین موجودی نقد و بانک می بیست بستانکار این مبلغ گردند مساعده کارکنان در سطح تفضیلی می باشد. طلب شرکت را با حساب دریافتنی مشخص می کنیم.
ردیف | کد حساب | شرح حساب | بدهکار | بستانکار |
۱ | حساب های دریافتنی – مساعده | * | ||
۲ | نقد و بانک | * |
در نرم افزار حقوق و دستمزد میزان در زمان پرداخت مساعده تاریخ، مبلغ و شخص مساعده گیرنده و شرح ان ثبت می گردد. یک شخص میتواند چندبار و با تاریخ های متفاوت در یکماه مساعده دریافت نماید، در ادامه در هنگام صدور فیش حقوقی ایتمی به عنوان مساعده در کسورات قرار دارد که از مبلغ حقوق کسر می گردد.در تمامی گزارشاتی که حقوق ماهانه و مانده حساب کارکنان را ثبت می کند مبلغ مساعده مشخص می باشد. در اینصورت سند حسابداری مساعده بصورت اتوماتیک در اسناد حسابداری ثبت می گردد. شما می توانید گزارشی بصورت ماهیانه از مساعده هایی که در طول ماه به کارکنان پرداخت کرده اید را طی یک گزارش داشته باشید از دیگر محصولات میزان نرم افزار حسابداری است که می توانید از طریق منوی محصولات> نرم افزار حسابداری، با امکانات آن آشنا شوید.
دریافت فایل PDF مقاله: مساعده چیست؟ نحوه ثبت سند مساعده حقوق در حسابداری
پرسش و پاسخ | مساعده چیست
در چه شرایطی با پرداخت مساعده مخالفت میشود؟
ماه های اول شروع به کار پرسنل باشد، مبلغ درخواستی مساعده بیش از مبلغ حقوق پس از کسر کسورات باشد، شرکت سقف پرداخت مساعده برای کارکنان تعریف کرده باشد
در یک ماه میتوان بیش از یکبار مساعده درخواست کرد؟
بله این امکان وجود دارد و در نرم افزار حقوق دستمزد میزان نیز این امکان گنجانده شده است و تاریخ مساعده نیز ثبت میشود اما مهم هست که جمع درخواست ها بیش از شرایط تعیین شده نباشد.
اگر درخواست مساعده بیش از خالص حقوق باشد چه راهکاری در نرم افزار میزان وجود دارد؟
در این شرایط بهتر است از وام استفاده شود زیرا مانده حقوق پرسنل نمیتواند مقداری منفی باشد.