نرم افزار جامع حسابداری چیست و چه کار می کند؟ + امکانات
فوریه 26, 2024حسابدار کیست: وظایف حسابدار + مهارت های عمومی و تخصصی
فوریه 26, 2024مقدمه
نرم افزار حسابداری شرکتی نوعی از نرم افزار حسابداری می باشد که از طریق آن می توانید به بررسی و مدیریت تمامی فعالیت های حسابداری مجموعه بپردازید و فعالیت هایی همچون صورت گردش وجوه نقد، گزارشگیری های مالی، ترازنامه و تحلیل نتایح مالی انجام دهید. در این مقاله از سایت میزان قصد داریم به تعریف نرم افزار حسابداری شرکتی و انواع و اهمیت آن بپردازیم و همچنین تفاوت آن را با حسابداری فروشگاهی بیان کنیم.
در این مقاله می خوانید:
آشنایی با نرم افزار حسابداری شرکتی و مزایای آن
نرم افزار حسابداری شرکتی چیست؟
نرم افزار حسابداری شرکتی نوعی از نرم افزار حسابداری می باشد که همانطور از نامش پیدا است برای محاسبات انواع صورت های مالی شرکت های دولتی و خصوصی از جمله حقوق دستمزد، خرید و فروش، خزانه داری و… به کار می رود و از طریق آن می توان گزارش هایی همچون ترازنامه، هزینه ها، تحلیل و تفسیر نتایج مالی شرکت را دریافت نمود.
انواع نرم افزار حسابداری شرکتی
نرم افزار حسابداری شرکتی – بازرگانی
نرم افزار های حسابداری شرکتی بازرگانی عموما توسط مجموعه هایی همچون عمده فروش ها، فروشگاه ها و امثالهم استفاده می شوند و مجموعه ها از طریق این نرم افزار ها می توانند به آسانی انواع فاکتورهای خرید و فروش مورد نیاز خود را تهیه و چاپ کنند و گزارشات مربوط به آن ها را دریافت نمایند.
نرم افزار حسابداری شرکتی – پیمانکاری
به طور معمول شرکت های پیمانکاری که به انجام پروژه ها در مدت زمان معین می پردازند، از این شاخه از نرم افزار های حسابداری شرکتی استفاده می کنند. در حسابداری پیمانکاری می بایست با انجام محاسبات دقیق میزان هزینه های صرف شده برای پروژه ها و مقدار درآمد به دست آمده از آن ها را مشخص نمود تا بتوان فهمید که آیا انجام این پروژه ها برای مجموعه سودی داشته است و یا خیر. بنابراین استفاده از نرم افزار حسابداری که بتواند این میزان هزینه های مصرف شده و سود های به دست آمده را به سرعت و به درستی محاسبه نماید، حیاتی است.
نرم افزار حسابداری شرکتی – خدماتی
شرکت های خدماتی از آن جهت که خدمات متنوعی به مراجعه کنندگان خود می دهند، نیاز دارند که به صورت ماهیانه تمامی اطلاعات مالی مجموعه را جمع آوری کنند و سپس این اطلاعات به دست آمده را تجزیه و تحلیل نمایند. سپس بعد از تجزیه و تحلیل اطلاعات، آن ها می توانند از طریق تهیه کاربرگ و مشخص نمودن میزان سود و زیان به دست آمده، با تهیه ترازنامه و انجام اختتامیه حساب ها پرونده یک سال مالی مجموعه را تکمیل نمایند.
نرم افزار حسابداری شرکتی – تولیدی
از موارد مهم در حسابداری شرکت های تولیدی مدیریت میزان تعادل در مقدار موجودی مواد اولیه و کالای تولید شده می باشد. بنابراین اگر موجودی کالای تولید شده بیش از نیاز باشد، مجموعه دارای سرمایه های بدون استفاده می شود. اما اگر موجودی کمتر ازمقدار نیاز باشد، در عملیات تولید وقفه ایجاد شده و مجموعه را دچار خسارت مالی خواهد کرد. بنابراین حسابداران مجموعه های تولیدی می توانند از طریق این نرم افزار ها وجوه نقد مجموعه را به خوبی مدیریت نمایند و از طریق تهیه گزارشات مناسب و تحلیل آن ها از وقوع هزینه های اضافی برای مجموعه جلوگیری نمایند.
اهمیت استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی
همان طور که پیش تر اشاره شد، یکی از شاخه های رشته حسابداری که برای انواع شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد، حسابداری شرکتی می باشد که در آن امکان ثبت دارایی های مجموعه و مدیریت آن ها، آماده سازی حساب های نهایی و تهیه صورت گردش وجوه نقد می باشد. همچنین شما می توانید از طریق آن محاسبات حقوق و دستمزد کارمندان و آماده سازی ترازنامه ها را انجام دهید. بنابراین استفاده از نرم افزار های حسابداری شرکتی متناسب با نیاز های مجموعه به حسابداران کمک می کند که بتوانند تمامی عملیات های حسابداری را با سرعت و دقت بسیار بالا انجام دهند.
برای مشاهده امکانات و قابلیت های نرم افزار حقوق و دستمزد میزان کلیک کنید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی
از مزایای استفاده نرم افزار های حسابداری شرکتی می توان به دریافت گزارش های مالی دقیق تر اشاره کرد که این باعث می شود در مسائلی همچون حسابرسی و مالیاتی خللی برای مجموعه به وجود نیاید و همچنین مدیران را قادر می سازد که به راحتی مواردی همچون سفارش ها و پرداختی ها را در لحظه مشاهده کنند.
از دیگر مزایای استفاده از نرم افزار های حسابداری شرکتی، بهبود دید جامع مدیران به مسائل و شرایط مجموعه می باشد. برای مثال آن ها می توانند از طریق این نرم افزار آیتم هایی مانند درآمد ، هزینه های صرف شده، حقوق و دستمزد پرداخت شده را در طول مدت زمان مورد نظر خود بررسی کنند.
همچنین پیش بینی دقیق نیز می توان از جمله مزیت های مهم نرم افزار های حسابداری شرکتی باشد. مجموعه ها می توانند از طریق سوابق مالی بدست آمده از نرم افزار برای مجموعه خود برنامه ریزی و تحلیل های مالی مناسب اتخاذ کنند.
امکانات نرم افزار حسابداری شرکتی
یک نرم افزار حسابداری شرکتی خوب می بایست امکانات زیر را داشته باشد:
- قابلیت تهیه صورت های مالی به صورت دقیق و استاندارد
- قابلیت دریافت اسناد به صورت اتوماتیک از طریق زیر سیستم های آن
- قابلیت تنظیم محدودیت دسترسی یا سطح دسترسی خاص برای کاربران
- قابلیت پیاده سازی انواع کدینگ های حسابداری استاندارد
- قابلیت مدیریت حسابداری چند شرکت مختلف
تفاوت نرم افزار حسابداری شرکتی با نرم افزار حسابداری فروشگاهی
به طور کلی در حسابداری شرکتی مباحث تخصصی تری همچون صورت گردش وجوه نقد، حقوق و دستمزد کارمندان، ترازنامه و… مورد برسی قرار می گیرد و به مدیران مالی این امکان را می دهد که تمامی این امور را با دقت و سرعت بسیار بالایی انجام دهند. اما در نرم افزار حسابداری فروشگاهی اشخاص بیشتر به مباحثی همچون خرید وفروش و موجودی کالا می پردازند بنابرایناین نرم افزار ها از حسابداری شرکتی پیچیدگی کمتری دارند و مدیر فروشگاه نیز هم می تواند بر آن ها تسلط پیدا کند. همچنین لازم به ذکر است که در حسابداری شرکتی مجموعه ها معمولا افرادی را برای امور مالی استخدام می کنند که در رشته حسابداری تحصیل کرده اند و تجارب حسابداری دارند اما در حسابداری فروشگاهی مجموعه ها معمولا افرادی که در زمینه حسابداری تحصیل کرده اند را استخدام نمی کنند.
همچنین اگر از نظر ویژگی های دو نرم افزار به مقایسه بپردازیم، متوجه می شویم که در حسابداری شرکتی به دلیل وجود زیر سیستم های بیشتر وتخصصی تر، از نظر سطح دسترسی سطوح بیشتری را پوشش می دهند اما در نرم افزار های فروشگاهی دسترسی ها معمولا به سطوحی همچون قسمت های انبارداری و صندوق محدود می شود. حتی در قسمت انبار نیز تفاوت های وجود دارد برای مثال همانطور که می دانید قسمت انبار برای نرم افزار های فروشگاهی اهمیت بسیار زیادی دارد بنابراین ایتم های درون انبارداری نرم افزار های فروشگاهی در دسترس تر و ساده تر و بهینه تر از نسخه های شرکتی می باشد مه باعث راحت تر شدن یادگیری کاربران و ارتباط ان ها با نرم افزار می شود و همچنین با خطای کمتر و سرعت بیشتری می توانند عملیات های مربوط به انبار را انجام دهند.
دریافت مقاله به صورت PDF: نرم افزار حسابداری شرکتی چیست؟