دفاتر قانونی حسابداری چیست؟ – کاربرد، تفاوت انواع دفاتر قانونی
مارس 12, 2024قرارداد کار چیست؟ آشنایی با انواع قرارداد کاری
مارس 12, 2024در صورت ثبت شرکت و نداشتن فعالیت می بایست مودی مالیاتی شوید. بنابراین لازم است زمانی برای ثبت شرکت اقدام نمایید که فعالیت های معالاتی شرکت اغاز می گردد. در صورت ثبت شرکت و نداشتن فعالیت و یا معاملات می بایست عدم فعالیت شرکت را اعلام کنید.
در این مقاله می خوانید:
عدم فعالیت شرکت چیست؟
در صورت ثبت شرکت و نداشتن فعالیت اقتصادی که منجر به ایجاد معاملات و فعالیت اقتصادی شود، مشمول مالیات می شوید. که در صورت نداشتن آگاهی از قوانین مالیاتی می بایست جرایم سنگینی را متحمل می شوید. بنابراین اگر هنوز بعد از ثبت شرکت معامله یا فعالیتی ندارید لازم است عدم فعالیت شرکت خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنید. چرا که پس از ثبت شرکت تمامی اطلاعات بنگاه اقتصادی شما از اداره ثبت شرکت ها به اداره دارایی ارسال می شود.
عدم فعالیت شرکت می تواند ناشی از برنامه ریزی اشتباه، پیش بینی غیر واقعی و ایجاد مشکلات مالی و اقتصادی باشد. ورشکستگی، اختلافات مالی بین شرکا و… ازعواملی برای عدم فعالیت شرکت می باشد که می بایست به محض وقوع مراجع مالیاتی مطلع گردند.
شرایط و نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت
در صورتی که شرکت ثبت شود فعالیتی اقتصادی نداشته باشد (حساب بانکی شرکت هیچ گونه گردش مالی نداشته باشد)، می بایست پرونده مالیاتی تشکیل و اقدام به دریافت شماره اقتصادی و ارائه اظهارنامه مالیاتی کند. عدم فعالیت شرکت باعث سلب مسئولیت های مالیاتی نمی شود و فقط در جهت اطلاع رسانی به اداره مالیات می باشد که پس از بررسی در صورت تایید کارشناسان مالیاتی عدم فعالیت شرکت پذیرفته می شود. نکته ای که حائز اهمیت می باشد درخواست عدم فعالیت شرکت مربوط به دوره مالی قبل می باشد و نمی توان برای سال مالی که هنوز نیامده است درخواست عدم فعالیت داشته باشیم.
لازم به ذکر است که هیچ رویدادی نباید از شروع ثبت شرکت اتفاق افتاده باشد برای مثال در صورتی که شرکت تجهیزاتی خریداری کرده باشد و از ان استفاده نکرده باشد، جز رویداد های شرکت محسوب می شود و نمی توان عدم فعالیت اعلام کرد. بنابراین تاریخ ثبت وقایع از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید به آن توجه کرد.
در ادامه تمامی شرایط را بصورت موردی اعلام می کنیم:
- هیچ ثبت حسابداری و رویداد اقتصادی صورت نگرفته باشد.
- تراکنش مالی در حساب بانکی ثبت نشده باشد.
- هیچ گونه خرید و فروش به نام شرکت و یا اعضای ان انجام نشده باشد.
نمونه نامه عدم فعالیت شرکت برای اشخاص حقیقی
ریاست محترم سازمان امور مالیاتی
با سلام و احترام،
اعلام میدارد اینجانب ……… دارای کد ملی ……… و کلاسه پرونده ……………. دارای واحد صنفی ………… از تاریخ …… تا تاریخ ………. فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت خود را اعلام میدارد.
امضا
نمونه نامه عدم فعالیت شرکت برای اشخاص حقوقی
ریاست محترم سازمان امور مالیاتی
با عرض ادب، اعلام میدارد شرکت ………………………………….. به شماره ثبت ……………………….. و کلاسه پرونده ………………………….. از تاریخ ……………………… تا تاریخ ……………… فعالیت اقتصادی نداشته است. به این وسیله عدم فعالیت خود را اعلام میدارد.
اظهارنامه عدم فعالیت شرکت
در بالا به ان اشاره شد، که عدم فعالیت شرکت به معنی نداشتن گردش حساب بانکی می باشد. و در هر صورت شرکت می بایست به ارائه اظهارنامه و دفاتر مالیاتی اقدام کند. بنابراین اظهارنامه عدم فعالیت شرکت بصورت صفر در مهلت مقرر می بایست ارسال شود و دفاتر مالیاتی بصورت سفید ارائه می شوند.
- بررسی اظهارنامه
- بررسی دفاتر قانونی
- استعلام حساب از بانک
- بررسی خرید و فروش اعضا
- بررسی دفاتر و فاکتورهای شرکت های دیگر از طریق سیستم یکپارچه مالیاتی
نامه عدم فعالیت شرکت را چگونه بنویسیم؟
در این مقاله به نوشتن نامه عدم فعالیت می پردازیم که در عین حالی که پیچیدگی ندارد شامل مواردی است که باید رعایت گردد. نامه عدم فعالیت شرکت، مربوط به سال مالی گذشته است که:
- می بایست در سربرگ رسمی شرکت با مهر و امضا مدیرعامل ثبت شود.
- خطاب به ریاست محترم امور مالیاتی
- توضیحاتی مبنی بر علت عدم فعالیت
- نامه عدم فعالیت شرکت در زمان مناسب و مهلت قانونی باید به اداره مالیات اعلام شود.
- برای آن منظور لازم است مدارک کافی به همراه نامه جهت اثبات موضوع جمع آوری شود.
عواقب اعلام نکردن عدم فعالیت شرکت چیست؟
در صورت اعلام نکردن فعالیت شرکت مشمول جرایم مالیاتی می شوید. عدم فعالیت شرکت مطابق با شرایط که در این مقاله به ان پرداختیم، اعلام می شود تا مشمول جرایم مالیاتی نگردیم. هر گونه فعالیت حتی کوچک می بایست جز رویدادها ثبت گردد و در اینصورت نمی توانیم عدم فعالیت شرکت را اعلام کنیم. خرید تجهیزات و ماشین آلات حتی اگر در سال استفاده نشوند جز فعالیت های شرکت محسوب می شود و امکان اعلام عدم فعالیت شرکت میسر نیست. . در صورتی که شرکت عدم فعالیت خود را اعلام کند و به نام اعضا شروع به خرید و فروش و یا معاملات تجاری بکند، طرف معامله نام اعضای شرکت را ثبت می کند و بنابراین مشمول جرایم مالیاتی می شوید.
انحلال شرکت که عدم فعالیت را اعلام کرده است
انحلال شرکت که عدم فعالیتش را اعلام کرده است بدین معنی است که در هیچ زمینه ای فعالیت نخواهد داشت و قبل از تشکیل مجمع عمومی برای انحلال شرکت، باید لیست اموال، دارایی و بدهی های شرکت تهیه شود. و در اختیار اعضا قرار بگیرد. اظهارنامه انحلال شرکت به اداره مالیات باید ارسال گردد. در غیر اینصورت مشمول جریمه می شوند.
بیشتر بخوانید : انواع دارایی در حسابداری را بشناسید.
نکاتی که باید برای اعلام عدم فعالیت شرکت رعایت کنیم
- بنابر قانون اظهارنامه مالیاتی پس از پایان هرسال، ۴ ماه فرصت دارید تا اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت شرکت را همراه با دفاتر قانونی سفید و درخواست نامه عدم فعالیت شرکت به اداره مالیات ارائه نمایید.
- به طور کلی تمامی شرکتهایی که هنوز اعلام انحلال نکردهاند لازم است دفاتر قانونی خود را پلمپ نمایند. تفاوتی در فعال یا غیر فعال بودن شرکتها وجود ندارد. در عوض، شرکتهایی که ادعا می کنند غیر فعال هستند باید دفاتر قانونی را به صورت سفید برای پلمپ شدن تحویل دهند
- اگر فاکتور خرید و فروشی در تضاد با مدارک عدم فعالیت شرکت به دست آید، نه تنها اعلام عدم فعالیت رد خواهد گردید بلکه جریمههای سنگینی مشمول آن واحد اقتصادی می گردد. این فاکتورها میتواند شامل خرید اقلام کوچکی نظیر نرم افزارهای حسابداری باشد.
- تعلق مالیات به شرکتها تنها بهازای درآمد آنها صورت میگیرد شرکت، به دلیل نداشتن فعالیت مالی، درآمدی هم نداشته باشد، مالیات آنها صفر خواهد بود.
برای دانلود فایل PDF مقاله: نامه عدم فعالیت شرکت چیست + نمونه نامه اعلام عدم فعالیت