اطلاعیه مهم – سوء استفاده غیر قانوی از نام حسابداری میزان
مارس 29, 2024حسابداری عمومی چیست و چه تفاوتی با حسابداری خصوصی دارد؟
می 5, 2024مقدمه :
یکی از زیر شاخه های اصلی رشته حسابداری ، حسابداری مالیاتی است که برای تهیه کردن اظهار نامه های مالیاتی و موارد مربوط به مالیات مورد استفاده قرار می گیرد. این شاخه از حسابداری یکی از پر کاربرد ترین شاخه های حسابداری محسوب می شود که در انواع کسب و کار های کوچک و بزرگ و همچنین انواع بنگاه های اقتصادی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در این مقاله می خوانید :
حسابدار مالیاتی کیست؟
حسابدار مالیاتی شخصی است که علاوه بر اینکه دانش حسابداری را دارا می باشد، از تجربه و دانش مالیاتی به روزی برخوردار است و در محاسبه مالیات دانش کافی را دارا می باشد. از این رو بسیار مهم است که شرکت هایی که می خواهند عملیات حسابداری مالیاتی را انجام دهند از حسابدارانی استفاده کنند تجربه و تخصص کافی را در زمینه حسابداری مالیاتی داشته باشند زیرا به دلیل اینکه محاسبات مالیاتی معمولا در اواخر سال صورت می گیرد، هرگونه خطا و سهل انگاری در محاسبات آن می تواند ضرر های جبران ناپذیری به سرمایه مجموعه بزند.
مطالعه بیشتر: حسابدار کیست و چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
وظایف یک حسابدار مالیاتی شامل چه مواردی می باشد؟
همانطور که پیشتر اشاره شد، یک حسابدار مالیاتی علاوه بر داشتن تخصص حسابداری، باید دانش و تجربه لازم و کافی نیز در زمینه امور مالیاتی داشته باشد. همانطور که می دانیم مالیات از جمله هزینه هایی است که تمامی شرکت ها و کسب و کار ها را در بر می گیرد و همگی موظف به پرداخت آن ها هستند بنابراین برای تمامی شرکت ها اعم از کوچک و بزرگ بسیار مهم است که هم انضباط مالیاتی داشته باشند و هم اینکه از پرداخت مالیات اضافی جلوگیری نمایند. به همین دلیل استفاده از حسابدار مالیاتی برای ارائه پرونده های مالیاتی به صورت منظم بسیار ضروری و حائز اهمیت می باشد. بنابراین از جمله وظایفی که می توان برای یک حسابدار مالیاتی عنوان کرد می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد :
- تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی در زمان های مشخص شده
- ارائه راهکار ها و برنامه ریزی ها برای کاهش بدهی های مالیاتی مجموعه
- به روز بودن اطلاعات مالیاتی منجمله معافیت ها، بخشودگی ها و امثالهم
- تهیه تمامی گزارش ها، درامد ها، بدهی ها و طلب های شرکت به صورت ماهانه یا سالیانه برای تهیه گزارش های فصلی و سالیانه
- تهیه و تنظیم لایحه های مالیاتی
مهارت های مورد نیاز یک حسابدار مالیاتی موفق چیست؟
تا اینجا دانستیم که حسابدار مالیاتی شخصی است که علاوه بر داشتن دانش و تجربه کافی در زمینه حسابداری، از اطلاعات مالیاتی و معافیت های مالیاتی به روز نیز دانش کافی داشته باشد. برخی از مهارت های مالیاتی مورد نیاز یک حسابدار مالیاتی پیشتر در قسمت وظایف حسابدار مالیاتی اشاره شد اما از جمله ویژگی هایی که یک حسابدار یا یک حسابدار مالیاتی موفق می تواند داشته باشد می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد :
- داشتن دانش حسابداری به صورت آکادمیک و پایه
- تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی به صورت دقیق
- توانایی کار کردن با انواع نرم افزار حسابداری
- دقت و تمرکز بالا
- آشنایی با تمامی قوانین مالی و آیین نامه های ارائه شده
- رازداری در مورد اطلاعات مالی مجموعه
- آشنایی با انواع معافیت های مالیاتی و مالیات هایی همچون مالیات بر ارزش افزوده، مالیت بر حقوق و …
آیا حسابدار مالیاتی آینده شغلی خوبی در ایران دارد؟
همانطور که می دانید حسابداری جزو مشاغل بسیار خوب با سطح درامدی خوب و همچنین از جمله مشاغل مورد نیاز تمامی سازمان ها و شرکت ها چه در این ایران و چه در خارج از کشور می باشد. درصد بالایی از فارغ التحصیلان این رشته با گرایش های مختلف آن وارد بازار کار می شوند و همواره استخدام حسابدار از فارغ التحصیلان دانشگاهی و آموزشگاهی وجود دارد. استخدام حسابدار همواره در لیست مشاغل مورد نیاز انواع شرکت ها و واحد های تولیدی و صنعتی بوده و با توجه به اینکه ارائه انواع گزارش های مالیاتی شامل تمامی مجموعه ها نیز می شود، حسابدار مالیاتی نیز از این قاعده مستثنی نیست و هر مجموعه و هر شرکتی نیازمند حسابداری می باشد که از قوانین مالیاتی مطلع بوده و گزارش های مالیاتی مجموعه رو به صورت منظم و به موقع تهیه نماید. بنابراین شاخه حسابداری مالیاتی از جمله شاخه های مهم و مورد نیاز جامعه می باشد و با توجه با اینکه شخص علاوه بر دانش حسابداری، دانش مالیاتی نیز دارد، از درامد مناسبی می تواند برخوردار باشد.
ویدئو آموزش حسابداری مالیاتی در یک دقیقه
پرسش های متداول | حسابداری مالیاتی
مهمترین وظایف حسابدار مالیاتی کدام است؟
تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی، آکاهی از معافیت ها و بخشودگی ها، تهیه گزارشات فصلی و لایحه مالیاتی در صورت نیاز
خصوصیات یک حسابداری مالیاتی موفق چیست؟
دانش و تجربه حسابداری، توانایی تجزیه و تحلیل مالی، آشنایی با قوانین و آیین نامه ها